سرمایه‌گذاری یک‌هزار میلیارد تومانی در زنجیره صنعتی مرغ غرب دانه کردستان

0

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، برهان مندمی در جریان بازدید صبح امروز وزیر جهاد کشاورزی از خوشه صنعتی زنجیره مرغ غرب دانه کردستان، اظهار کرد: این خوشه در سال 86 با تاسیس اولین کارخانه خوراک دام و طیور به ظرفیت 40 هزار تن در سال کار خود را آغاز کرد.
وی به فعالیت شرکت تعاونی سارال از سال 76 زیر نظر این خوشه و تولید مکمل‌های غذایی و دارویی طیور اشاره کرد و ادامه داد: در سال 90 طرح توسعه این شرکت توسط سهام‌داران آن طراحی شد.
مدیرعامل زنجیره مرغ غرب دانه کردستان بیان کرد: تولید خوراک دام و طیور سنندج با ظرفیت 40 هزار تن در سال، تولید خوراک دام و طیور کامیاران به ظرفیت 60 هزار تن، شرکت سارال تولید کننده مکمل‌های خوراک دام و طیور، 3 واحد کارخانه ذرت خشک‌کنی در خوزستان و یک واحد ذرت خشک‌کنی در کرمانشاه از جمله واحدهای تشکیل دهنده این خوشه صنعتی است.
مندمی همچنین به فعالیت 15 واحد فعال در حال تولید و 3 واحد در حال ساخت این خوشه صنعتی اشاره و تصریح کرد: کارخانه ذرت خشک‌کنی با 3 خط تولید در کامیاران، کشتارگاه صنعتی طیور در سنندج، واحد تحقیقاتی مرغ گوشتی در سنندج، آزمایشگاه کنترل کیفی و کارخانه‌های تولید کود مرغی از جمله واحدهای جدید این زنجیره است.
وی اضافه کرد: کارخانه تولید خوراک آبزیان در سنندج، طرح توسعه کارخانه سنندج با برخورداری از پیشرفته‌ترین امکانات و طرح توسعه شرکت سارال از جمله واحدهای در دست احداث است.
مدیرعامل زنجیره مرغ غرب دانه کردستان با بیان اینکه اولین خوشه صنعتی در کشور با سه حلقه اصلی تولید خوراک دام و طیور، کشتارگاه و مرغ مادر هستیم، ادامه داد: این خوشه تنها واحد زنجیره‌ای که کود مرغی را خریداری کرده و آن را تبدیل به کود مفید می‌کند.
مندمی با اشاره به سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد تومانی این خوشه صنعتی در کردستان، گفت: این خوشه صنعتی توانایی تولید 240 هزار تن خوراک دام و طیور در سال و 400 هزار تن مرغ گوشتی در سال را دارد.
وی به تامین 50 درصد بازار سنندج توسط این خوشه صنعتی اشاره کرد و افزود: تولید 6 هزار تن کود مرغی فرآوری شده در سال گذشته از دیگر فعالیت این خوشه صنعتی است.
مدیرعامل زنجیره مرغ غرب دانه کردستان در پایان خاطرنشان کرد: وضعیت نامشخص و غیرشفاف ماهیت حقوقی زنجیره، مشکلات مرتبط با امور مالی، هزینه بالای تامین مالی زنجیره و لزوم ارائه مشوق های صادراتی برای محصول نهایی برای رقابت در منطقه از جمله مشکلات این صنعت به شمار می‌رود.

Leave A Reply