باغداران دامغانی مرکز ثقل طرح صنعتی خوشه پسته هستند

0

 

نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای طرح صنعتی خوشه پسته برای نخستین بار گفت: باغداران دامغانی در مرکز ثقل این طرح صنعتی قرار دارند.

عبدالرحمان رستمیان شامگاه جمعه در نخستین جلسه شهرستانی شورای راهبری خوشه پسته دامغان که در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد ضمن تاکید بر این که باغداران دامغانی در مرکز ثقل این طرح صنعتی قرار دارند، افزود: برای رسیدن به رشد و توسعه متوازن باید ضمن بها دادن به پتانسیل چنین کالاهای باارزشی، عملکرد تمام واحدها در صنف تعریف شود.

وی عملکرد ستادی را از عیوب اجرایی این گونه طرح ها دانست و خاطرنشان کرد: محیط های روستایی ما باید به عنوان مرکز اصلی تحقیقات در اجرای طرح صنعتی خوشه پسته در شهرستان دامغان قرار گیرد.

نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی به لزوم دخیل کردن دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در مطالعه و اجرای این طرح و تاسیس فوری آزمایشگاه پسته در این شهرستان تاکید کرد.

افزایش ارزش افزوده منوط به علمی کردن کشت پسته

فرماندار شهرستان دامغان نیز در این جلسه با اعلام خبر انجام کار مطالعاتی اجرای طرح صنعتی خوشه پسته به عنوان یک طرح مهم اقتصادی در شهرستان تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بنگاه های اقتصادی در تحقق هرچه بهتر این طرح در دستور کار مجریان قرار دارد.

علی اصغر مجد ضمن یادآوری این مطلب که محصول پسته یک امتیاز ویژه برای شهرستان دامغان است، عنوان کرد: تشکیل انجمنی مرتبط و صندوق توسعه بخش کشاورزی یک ضرورت است که می تواند به رونق و آبادانی باغات شهرستان کمک ویژه داشته باشد.

به گفته وی افزایش ارزش افزوده منوط به علمی کردن کشت پسته است و متخصصان و کارشناسان باید با ارئه طرح ها و برنامه های عملی بتوانند کشاورزی منطقه را احیا و زنده نگه دارند.

پیش بینی برداشت ۴۰ هزار تن پسته از سطح باغات دامغان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان دامغان هم با اشاره به رشد کمی و کیفی پسته دامغان و رتبه کشوری آن ابراز داشت: ۱۱ هزار هکتار باغات پسته بارور هستند و این نتیجه رویکرد مثبت مسئولان و کشاورزان شهرستان است.

سیدحسن میرعماد افزایش تولید در واحد سطح، استفاده از نهال های شناسنامه دار و انتقال پایه های جدید به منظور بازدهی زودتر این محصول را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: تولید محصول سالم، حرکت به سمت مبارزه بیولوژیک و استفاده از سموم معتبر را از دیگر برنامه های جهاد کشاورزی برای ارتقاء کیفیت در حد جهانی است.

وی یادآور شد: با برنامه ریزی و پیش بینی های صورت گرفته امسال ۴۰ هزار تن پسته از سطح باغات برداشت خواهد شد و این رقم در آینده به ۵۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.

طرح خوشه پسته حلقه مفقوده صنعت و باغدار

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان سمنان هم تاکید کرد: اجرای طرح صنعتی خوشه پسته با هدف استقرار حلقه های مفقوده صنعتی در زنجیره ارزش فرآوری پسته و ایجاد مرکزی برای هم افزایی دانش بین واحدها مهم ضروری است.

محمدرضا صادقی با بیان این مطلب که باید با انجام فعالیت های عملی از ظرفیت ها استفاده مطلوب تری انجام شود یادآور شد: اجرای طرح صنعتی خوشه پسته موجب شناسایی و هدایت سرمایه گذاری برای فرآوری و صادرات این محصول خواهد شد.

در این جلسه مباحث پیرامون مطالعات اولیه طرح صنعتی خوشه پسته و چگونگی اجرای آن، خرده مالکی، کم آبی، نهاد های اولیه، عدم فرآوری، بازاریابی، برندینگ و صادرات پسته به عنوان دغدغه ها و مشکلات پسته شهرستان دامغان بیان و به شکل گیری روستای نمونه، ایجاد شبکه تخصصی، راه اندازی ترمینال های فرآوری پسته و و ایجاد برندهای تجاری و شرکت در نمایشگاههای مرتبط تاکید شد.

Leave A Reply