معرفی صنایع معتبر ایران به بازارها
محمدحسین عزیزی، رئیس هیاتمدیره انجمن علوم و صنایع غذایی در این زمینه گفت: تولیدکنندگان برتر دارای پروانه بهرهبرداری در حوزه صنایع غذایی با این روش شناسایی خواهند شد. به گفته وی، این اقدام در چارچوب اهداف و سیاستهای کلان اقتصادی دولت و همچنین وظایف انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در حمایت از این بخش و استفاده از فضای پساتحریم انجام میشود. مواد غذایی صادر شده در نیمه نخست امسال با توجه به ارزش آنها بهطور عمده مربوط به بخشهای محصولات لبنی، فرآوردههای حاصل از میوه و سبزی، نان و غلات، محصولات قند و شکر، شیرینی، محصولات کاکائو و فرآوردههای آن بود.
معرفی صنایعی که به سلامت غذایی جامعه توجه میکنند
محصولات لبنی صادر شده در نیمه نخست امسال به رقم 225 میلیون تن رسید که نسبت به سال گذشته افزایش 6 درصدی دارد. عمده صادرات محصولات لبنی ایران به مقصد عراق حمل شد و این درحالیست که بازار داخل کشور برای مصرف محصولات لبنی کاهش نشان میدهد. به گزارش ایرنا، عزیزی افزود: کتاب چند زبانه و نرمافزار ویژه صنایع غذایی با هدف معرفی صنایع معتبر ایرانی به بازارها، سازمانها و مصرفکنندگان داخلی و خارجی تدوین و منتشر خواهد شد. وی ادامه داد: نخستین هدفی که این مجموعه و مشارکتکنندگان درنظر دارند، نظمبخشی به صنعتی است که به شکل مستقیم با سلامت مردم ارتباط دارد. وی هدف دیگر را معرفی صنایعی که پروانه بهرهبرداری اخذ کرده و به سلامت غذایی جامعه توجه میکنند، بیان کرد. عزیزی یادآور شد: آمارهای منتشر شده نشان میدهد در 6 ماهه نخست امسال، ارزش محصولات لبنی صادراتی به 318 میلیون دلار رسید که 30 درصد از آن به صدور پنیر و 28 درصد نیز به سهم ماست اختصاص دارد.
توزیع کتاب با همکاری اتاقهای بازرگانی و رایزنان اقتصادی وزارت خارجه
آمار گمرک در 6 ماهه ابتدایی امسال نشان داد که ارزش صادرات بستنی از کشور، بیش از 63 میلیون دلار بود که در گروه محصولات لبنی منظور نشده است. رئیس هیاتمدیره انجمن یادشده افزود: مشارکت وزارت امور خارجه در توزیع این کتاب برای سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران و همچنین سفارتخانه خارجیهای مستقر در کشورمان، میتواند نقش موثری در تداوم تولیدات کیفی کشور داشته باشد. عزیزی، توزیع کتاب و نرمافزار ویژه صنایع غذایی از طریق اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در سطح کشور و رایزنهای تجاری، اتاقهای مشترک و سایر نهادها و سازمانهای ذیربط را از دیگر برنامههای پیشبینی شده در این رابطه بیان کرد. وی گفت: فعالان حوزه صنعت غذا از جمله تولیدکنندگان، صنایع بستهبندی و پخش کالا میتوانند اطلاعات خود را به انجمن علوم و صنایع غذایی ایران ارائه دهند تا نسبت به معرفی خدمات آن اقدام شود. به گفته عزیزی، بیشترین آمار صادرات صنایع غذایی پس از محصولات لبنی مربوط به فرآوردههایی است که از میوه، مرکبات و سبزیجات استخراج میشود که ارزش محصولات صادر شده آن 222 میلیون دلار اعلام شده است. این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش 7 درصدی داشته است. آمارها نشان میدهد 176 میلیون دلار از محصولات غذایی صادراتی در نیمه نخست امسال مربوط به فرآوردههای غلات و غیره بود و بیش از 30 درصد از این مبلغ به صادرات بیسکویت اختصاص داشت.