تشکیل جلسه شورای راهبری پروژه خوشه صنعتی رب گوجه فرنگی و شوریجات فارس

0

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی فارس، علی صداقت پور در جلسه شورای راهبری پروژه خوشه صنعتی رب گوجه فرنگی و شوریجات استان فارس که با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و اعضای فعال این خوشه صنعتی در شرکت شهرکهای صنعتی فارس برگزار شد اظهار داشت: حمایت از اجرای توسعه خوشه‌های صنعتی از برنامه‌های مهم سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به‌منظور حمایت از صنایع کوچک است.
وی گفت: اجرای طرح توسعه خوشه‌های صنعتی باهدف شناسایی چالش‌ها و فرصت‌های صنایع کوچک و توانمندسازی و حمایت از صنایع مرتبط با یک گروه صنعتی در بخش‌های توسعه بازارهای داخلی و خارجی، ارتقای تولید و فناوری انجام می‌شود.
صداقت پور بابیان اینکه مراحل مقدماتی و امکان‌سنجی خوشه صنعتی رب گوجه فرنگی و شوریجات فارس از دو سال گذشته آغاز و پس از انجام مطالعه شناختی هم‌اکنون برنامه های توسعه خوشه اختصاص اعتبارات، مشارکت ذیینفعان و نیز دستگاههای اجرایی در حال انجام است گفت: انتظار داریم با حمایت بیشتر دستگاههای اجرایی و تعامل بیشتر بتوانیم روند توسعه این خوشه صنعتی را شتاب بخشیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی فارس افزود: خوشه‌های صنعتی برای صنایعی ایجاد می‌شود که در یک محدوده جغرافیایی دارای محصولات مشابه و نیز چالش‌ها و فرصت‌های مشترک هستند و در خوشه صنعتی رب گوجه و شوریجات فارس نیز وجود 120 واحد تولیدی با اشتغال‌زایی حدود 10 هزارنفری با تمرکز در شمال و مرکز استان سبب شد اجرای این خوشه صنعتی در دستور کار شرکت شهرکهای صنعتی فارس قرار گیرد.
وی عدم توسعه بازار محصولات، افزایش قیمت مواد اولیه و کمبود نقدینگی را از مشکلاتی بیان کرد که صنایع مرتبط با رب گوجه فرنگی و ترشیجات و شوریجات استان با آن روبرو هستند.
صداقت پور افزود: این مشکلات سبب شده این واحدهای صنعتی تنها با 40 درصد از ظرفیت اسمی به فعالیت می‌پردازند که با اجرای طرح توسعه این خوشه و اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه‌های توسعه بازار و ارتقای فنّاوری در یک بازه زمانی سه‌ساله، امیدواریم شاهد ارتقای وضعیت موجود باشیم.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی فارس نیز گفت: در برنامه‌های اجرا شده به‌منظور توسعه این خوشه صنعتی، برنامه‌های حساس سازی و اعتمادسازی نظیر ارائه آموزش‌های مختلف برای این صنایع، حضور فعالان خوشه صنعتی در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی و برگزاری تورهای تجاری و صنعتی داخلی و برون‌مرزی انجام یا در حال انجام است.
سید هاشم موسوی خواستار حمایت سایر دستگاه‌های اجرایی از اجرای برنامه‌های توسعه‌ خوشه صنعتی شد و گفت: دستگاه‌هایی نظیر دانشگاه علوم پزشکی اداره استاندارد، بانک‌ها و مؤسسات مالی، سازمان جهاد کشاورزی سازمان صنعت، معدن و تجارت می‌توانند در اجرای برنامه‌های موجود نقش مهمی را ایفا کنند.
موسوی همچنین از ارتقای فناوری برخی از واحدهای عضو خوشه خبر داد و گفت: طی ماههای اخیر 13 واحد صنعتی از محل تسهیلات صندوق کارآفرینی امید و سه واحد صنعتی دیگر نیز از محل تسهیلات فنی و اعتباری شرکت شهرکهای صنعتی فارس ارتقای تکنولوژی و فناوری داده اند.
در این جلسه نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مرتبط به ارائه دیدگاه‌های خود در زمینه توسعه خوشه صنعتی رب گوجه فرنگی و شوریجات فارس پرداختند.

Leave A Reply