بررسی وضعیت خوشه‌های تولیدی و صنعتی کرمانشاه در شورای گفت‌وگوی استان

0

به گزارش روابط عمومی اتاق ایران به نقل از اتاق کرمانشاه، «کیوان کاشفی» عضو هیأت رئیسه اتاق ایران و رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به تجربه برخی از خوشه‌های صنعتی موفق در کرمانشاه، گفت: «ایجاد خوشه‌های صنعتی با بالا بردن آمار فروش و صادرات به استان تحرک می‌بخشند.»

وی از خوشه نان برنجی کرمانشاه به عنوان نمونه یک خوشه موفق یاد کرد و افزود: «شرایط نان برنجی کرمانشاه با سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و باید منابع بیشتری را به خوشه‌های صنعتی تزریق کرد.»

کاشفی با اشاره به قانون بهبود محیط کسب و کار کشور، ادامه داد: «دولت مجموعه‌های زیر دست خود را موظف کرده تا پایان ماه رمضان همه آیین‌نامه‌های این قانون را تعیین و ابلاغ کنند و در این قانون بندهایی وجود دارد که فرصت مناسبی را در اختیار استان‌های کمتر توسعه یافته مانند کرمانشاه قرار می‌دهد.»

رئیس اتاق کرمانشاه با اشاره به محدودیت زمانی که برخی از بندهای این قانون دارد، یادآور شد: «باید دستگاه‌ها و واحدهای تولیدی را در جریان این بندها قرار دهیم تا برای استفاده از آن جا نمانند و بتوانیم حداکثر استفاده را از این قانون ببریم.»

عضو هیأت رئیسه اتاق ایران تأمین منابع برای برندسازی محصولات تولیدی، تأمین بخشی از اعتبار مورد نیاز برای کارهای تحقیقاتی واحدها، کاهش اموال بانک‌ها، به خط کردن بدهکاران تأمین اجتماعی، معافیت‌های مالیاتی و … را از جمله بندهای مثبت قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار دانست که باید مورد توجه قرار گیرند.

باید فشار دولت به واحدهای تولیدی کاهش یابد

«ابراهیم رضایی» استاندار کرمانشاه نیز با اشاره به بار زیادی که دولت به واحدهای تولیدی تحمیل کرده است، گفت: «این کار هزینه تمام شده آنها را بالا می‌برد و سیاست ما این است که دست دولت را از سر این مجموعه‌ها برداریم.»

وی ادامه داد: «استقرار واحدها در شهرک‌های صنعتی به محل درآمدی برای شهرک‌ها تبدیل شده، درحالیکه دولت به این پول نیاز ندارد و این تنها یک بار اضافی بر بخش تولید است و این شرایط باعث شده بسیاری به جای تولید از روش‌های قانونی و درست به تولید زیرپله‌ای روی بیاورند که هزینه کمتری برای آن‌ها دارد.»

استاندار کرمانشاه با اشاره به آخرین نرخ بیکاری در بهار که تازه اعلام شده، افزود: «خوشبختانه نرخ مشارکت در استان در این آمار بالا رفته و نرخ بیکاری پایین آمده‌است و کرمانشاه از رتبه اول بیکاری کشور به رتبه ششم رسیده است.»

در بسیاری از بخش‌ها در استان ظرفیت راه‌اندازی خوشه‌ها را داریم

«هدایت حاتمی» سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه‌ منطقه‌ای استانداری کرمانشاه نیز بر لزوم پرهیز از موازی‌ کاری در رسیدگی به امور تأکید کرد و افزود: «گاهی در یک حوزه همه احساس نیاز می‌کنیم و به آن هجوم می‌بریم که نتیجه‌ای جز تداخل در کارها ندارد و باعث می‌شود حوزه‌های مهم دیگر را فراموش کنیم.»

وی با بیان این‌که باید با حرکت خوشه‌ای و هم‌افزایی به امور رسیدگی کنیم، ادامه داد: «لازم است در شوراهای اینچنینی به مباحث کلان پرداخته و نگاه‌های جدید به جلسات تزریق کنیم و مباحث خرد را به کارگروه‌ها بسپاریم تا راجع به آن بحث و بررسی کنند.»

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمانشاه با اشاره به بحث خوشه‌ها، عنوان کرد: «در بسیاری از بخش‌ها در استان ظرفیت راه‌اندازی خوشه‌ها را داریم که نباید از آن غافل شد که از مهم‌ترین این بخش‌ها گردشگری است.»

اعطا مجوز به چهار هزار واحدی صنفی کرمانشاه

«رضا رحیمی» رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز از هزینه‌ها و شرایط سختی که به بخش تولید تحمیل می‌شود یاد کرد و ادامه داد: «اینگونه نمی‌توان کار اقتصادی انجام داد.»

وی با بیان اینکه باید هزینه‌های اضافی بخش تولید کم شود، عنوان کرد: «ما نسبت به این قیمت بالای زمین در کرمانشاه اعتراض داشتیم و از افزایش قیمت آن در امسال جلوگیری کردیم.»

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه همچنین از اعطای مجوز به چهار هزار واحد صنفی استان در امسال خبر داد.

55 رشته فعال صنایع دستی در کرمانشاه

«علی فعله‌گری» مدیرکل صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی کرمانشاه نیز از وجود 55 رشته فعال صنایع دستی در استان خبر داد که از این تعداد 33 رشته بومی هستند.

وی گیوه‌بافی مردانه با سه هزار نفر مشغول به کار، سراجی سنتی با 200 نفر شاغل، ابزار آلات فلزی دالاهو با بیش از دوهزار نفر شاغل، مصنوعات چوبی، ساز سنتی، ارغوان بافی، نمدمالی، گلیم بافی و … را از مهم‌ترین این صنایع دانست که ظرفیت خوبی برای برند شدن دارند و می‌توان در خصوص خوشه شدن آن‌ها نیز مطالعه کرد.

فعله‌گری ادامه داد: «کرمانشاه پس از استان فارس، دومین استان کشور از نظر حجم آثار تاریخی است و 700 روستا در کرمانشاه داریم که در پهنه تاریخی واقع شده‌اند، همچنین هفت اثر در فهرست موقت ثبت جهانی داریم و کار ثبت جهانی منظر طبیعی اورامانات را با همکاری کردستان در دستور کار داریم و همه این‌ها پتانسیل حوزه گردشگری است.»

آخرین وضعیت 10 خوشه صنعتی کرمانشاه

«شاهپور قنبری» مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه نیز به تشریح آخرین وضعیت 10 خوشه صنعتی شناسایی شده در استان پرداخت و گفت: «این خوشه‌ها شامل نان برنجی، گیاهان دارویی، پلی‌اتیلن، محصولات لبنی، مرغ و تخم مرغ، گردشگری، بتن و محصولات بتنی، فرش و گلیم، سنگ تزئینی و فرآورده‌های گوشتی است.»

وی افزود: «تا کنون مطالعات و امکان سنجی چهار خوشه پلی اتیلن، نان برنجی، محصولات لبنی و گیاهان دارویی به اتمام رسیده و خوشه فرش و گلیم در دست اجرا است.»

قنبری با بیان این‌که از این تعداد کار توسعه سه خوشه آغاز شده، یادآور شد: «خوشه محصولات لبنی در سال اول و خوشه محصولات پلی‌اتیلن در سال دوم است و کار خوشه نان برنجی نیز تمام شده است.»

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمانشاه افزود: «امسال امکان‌سنجی خوشه فرش و گلیم را تمام و خوشه گردشگری را آغاز خواهیم کرد.»

«سهراب دل‌انگیزان» مشاور اقتصادی اتاق کرمانشاه نیز در خصوص تولید و مشاغل زیر پله‌ای گفت: «این واحدها می‌خواهند که مجوز بگیرند، اما به بسیاری از آن‌ها مجوز تعلق نمی‌گیرد.»

وی بر لزوم توجه و گسترش خوشه‌ها تأکید کرد و ادامه داد: «خوشه مرغ و تخم مرغ در استان ظرفیت بسیار بالایی دارد.»

«غفار محمدی» دبیر اتاق تعاون کرمانشاه نیز خواستار توجه به نخود به عنوان یک خوشه شد و گفت: «ما در این بخش پتانسیل زیادی داریم و می‌توانیم در فرآوری و صادرات آن کار کنیم.»

«علی اشرف منصوری» رئیس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز اعلام کرد: «راه موفقیت خوشه‌ها این است که قیمت تمام شده محصولات آن‌ها کم باشد تا قدرت رقابت بیشتری داشته باشند.»

Leave A Reply