روز ملي صادرات / افخمي راد : مديريت واردات با نظام تعرفه اي هوشمند

0

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ولی الله افخمی راد گفت: این سازمان از همه تجارب داخلی و خارجی برای تنظیم ضوابط و مقررات واردات و صادرات استفاده می کند و همه تلاش ما این است که بستری سالم و شفاف برای ساماندهی نظام تجاری کشور ایجاد کنیم.
وی افزود: اگر مقررات و قوانین تجارت خارجی کشور با روشهای صحیح ، علمی و دقیق تعریف نشود زمینه را برای واردات قاچاق یا ایجاد بازار انحصاری برای تولید داخلی فراهم خواهد کرد که در هر دو حالت به ضرر اقتصاد ملی است و مسیر پیشرفت رقابت پذیر را طولانی تر خواهد کرد.
وی افزود: اگر تعرفه واردات به اندازه ای بالا باشد که کالاهای خارجی نتواند از مسیر قانونی وارد شود حتماً مسیر غیرقانونی یا قاچاق را طی خواهد کرد که در آن صورت هم دولت هم به عوارض و حقوق ورودی خود دست پیدا نمی کند و اگر هم کالاهای مورد نیاز داخل نتواند از مسیر غیرقانونی خود وارد شود برای بخشی از تولید کنندگان داخلی بازار انحصاری ایجاد خواهد کرد و فقر رقابت هم باعث می شود تولیدکنندگان انگیزه ای برای بهبود کیفیت و توسعه محصول داشته باشند.
آقای افخمی راد گفت: اگر تعرفه وارد هم به شدت کاهش یابد در آن صورت کالاهای تولید داخل توان رقابت را با محصولات خارجی نخواهد داشت که به ضرر اقتصاد ملی است بنا بر این به نظام تعرفه ای هوشمند نیاز داریم که ضمن ایجاد رقابت با تولید کنندگان داخلی و شفاف سازی تجارت خارجی کشور به رونق اقتصاد ملی هم کمک کند و از همه مهم تر این واردات قابل مدیریت خواهد بود.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ایران به عنوان بزرگترین اقتصاد خارج از سازمان تجارت جهانی محسوب می شود گفت: بیش از 160 در این سازمان عضو شده اند که این وضعیت تنظیم تعرفه های هدفمند و مدیریت واردات را برای ما سخت کرده است اما تلاش می کنیم با استفاده از تجارب داخلی و جهانی کارآمدترین نظام تعرفه ای را در تجارت کشور اعمال کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه باید با ابزار تعرفه از واحدهای تولیدی و صنعتی نوپا حمایت کنیم ، گفت :‌ این حمایت نباید ابدی باشد بلکه باید به تدریج به سطح منطقی تعرفه برسیم و تلاش می کنیم در سال های آینده 6 طبقه تعرفه داشته باشیم.
افخمی راد پیش از این هم گفته است : همچنین باید فرایند های واردات و صادرات و تعرفه ها باید طوری ساماندهی شود که در فرایند الحاق به سازمان توسعه تجارت جهانی با مشکل مواجه نشویم.
وی گفت : رویکرد ما در تنظیم تعرفه ها ، آسان سازی الحاق به سازمان توسعه تجارت است و باید نظام تعرفه ای را با این رویکرد اصلاح کنیم.
حمایت از تولید هم باید محدود و در دوره زمانی مشخصی باشد و واحدهای تولیدی خود را به تدریج تقویت کنند و از حمایت های دولتی بی نیاز شوند.
افخمی راد گفت : هر چه حمایت از واحدهای تولیدی در مقابل واردات و با دیوار بلند تعرفه افزایش یابد ، باید به تنبل شدن و فربه شدن صنعت منجر می شود که در شرایط رقابتی نمی تواند به حیات تولیدی خود ادامه دهد.
وی افزود‌: برایند بهینه دانش و علوم اقتصادی و همچنین تجارب کشورهای توسعه یافته نشان می دهد که حمایت ها باید محدود به زمان مشخصی باشد و به تدریج کاهش یابد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران همچنین با بیان اینکه ‌کاهش طبقات تعرفه ای در سال جدید از اقدامات خوبی است که به بهبود فضای کسب و کار کمک می کند و موجب ساماندهی ورود کالا و شفاف سازی در اظهارنامه ها می شود.
ولی الله افخمی راد افزود: پارسال چهارده طبقه تعرفه ای از تعرفه 4 درصد تا 100 درصد داشتیم که هیئت وزیران مصوب کرد تعداد طبقات تعرفه تا سال 96 باید به 6 طبقه کاهش یابد .
وی گفت: با تصمیم هیئت وزیران امسال 10 طبقه کالایی داریم که سال 95 به 8 و در سال 96 به 6 طبقه خواهد رسید و باید مسیر را تا الحاق به سازمان جهانی تجارت هموار کنیم.

Leave A Reply